• Vandaag besteld, morgen verzonden
  • Verzending binnen 1 km = gratis
  • Gratis verzending door heel Nederland vanaf €75,-
  • Untappd-rating weergave
  • Verzending binnen 7 km = €3,-
  • Vandaag besteld, morgen verzonden
  • Verzending binnen 1 km = gratis
  • Gratis verzending door heel Nederland vanaf €75,-
  • Untappd-rating weergave
  • Verzending binnen 7 km = €3,-

HET ONTSTAAN VAN REETMÖLLS

Rietmolen, een kerkdorp op de grens van de Achterhoek en Twente. Daar waar zij bekend staat om haar culturele en maatschappelijke bestaan. Saamhorigheid is het sleutelwoord in deze hechte gemeenschap en dat is dan ook de bron van inspiratie voor een eigen bier, dit heeft geresulteerd in de Reetmölls Blond & Blauw.

Op iedere plek in het dorp en met elk evenement proosten we met elkaar, de ene keer met een fijne ‘HJ’ de andere keer met een koude ‘Grolsch’. Maar wat is er nou toffer om straks te proosten met een ‘Reetmölls’ biertje?

Met dat idee in het achterhoofd zijn we aan de slag gegaan. Allereest hebben we natuurlijk veel geproefd. Na verloop van tijd werd het al snel duidelijk, het moet een toegankelijk en fris bier worden, maar wel één met een eigen karakter. Zodoende zijn we op een ‘zwaar blond’ gekomen met specifieke ingrediënten, maar welke smaken kan de gemiddelde ‘Reetmölsse’ nu waarderen? Gelukkig hoort onze lokale kroegbaas ook nog het één en ander aan de bar over speciaal bier en de smaak ervan. Dus ook haar advies hebben we meegenomen in dit concept.

Vervolgens zijn we opzoek gegaan naar een huurbrouwerij in de regio wie ons kon helpen met het realiseren van dit initiatief. Al snel kwamen we terecht bij de Smokkelaar, een vaste leverancier van ‘Bierzar’. De brouwer heeft met alle info getracht een biertje te brouwen wie zo dicht mogelijk bij onze verwachtingen komt en dat is naar onze mening goed gelukt.

Naast water, tarwemout, gerstemout, hop en gist is er ook honing aan toegevoegd voor natuurlijk de aroma, maar ook zeker voor de smaak. Tevens is er een vleugje sinaasappel aan toegevoegd om een verrassend frisse smaak te creëren.

Ondertussen zijn we bezig geweest met het ontwerpen van een etiket. Sander Hogemans, grafisch vormgever van beroep, uit Neede heeft ons hiermee geholpen. Hij heeft op fantastische wijze een stukje Rietmolen verwerkt in het ontwerp en tevens alle nodige informatie op het etiket geplaatst met als gevolg een stijlvol eindresultaat.

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan is er maar één optie, bestel gauw onze ‘Blond & Blauw’.

Proost op ons fraaie Reetmölle en inwoners!

Het ontstaan van Reetmölls Blauw & Weizen

Na het succes van Reetmölls eerste bier, de Blond & Blauw, hebben we ditmaal in samenwerking met de plaatselijke voetbalvereniging een nieuw bier weten te brouwen.

Wederom samen met Brouwerij de Smokkelaar hebben we nu een echte ‘Duitse Weizen’ gebrouwen, dit keer in de ketels van Brouwerij Wentersch.

Samen met het bestuur van vv Rietmolen hebben we geholpen tijdens de brouwdag. Een unieke en bovenal mooie ervaring om het bier zo

‘eigen’ te maken. Dit bier staat dan ook symbool voor de saamhorigheid binnen onze vereniging en is ontstaan uit pure clubliefde. Dit heeft geresulteerd in een pakkende tekst…

Daar waar de blauwe lucht in het groen verdwijnt,

Daar waar het wit opgaat als kalk belijnt,

De Passie van onze club als kleur in smaak gevangen,

Dit bier doet naar zoveel meer verlangen…

Blauw & Weizen, gebrouwen voor iedereen die onze club een warm hart toedraagt!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan is er maar één optie, bestel gauw onze ‘Blauw & Weizen’.

Dit bier is in beperkte oplage verkrijgbaar via www.Bierzar.nl in verschillende opties.

- Cadeauverpakking (2 flesjes inclusief uniek Glas)

- 75 cl fles (zeer beperkt)

Proost op ons club VV Rietmolen!